پنل پنجم پیش نشست همایش( برگزاری با همکاری موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی)

وبینار «گفتگوی اجتماعی پیرامون سیاست‌های رفاهی، مسئولیت اجتماعی و خیرهمگانی» در راستای پیش نشست‌های دومین همایش ملی سیاست گذاری اجتماعی روز یکشنبه 15 اسفند از ساعت 9/30 الی 15/30 با حضور کارشناسان، صاحب‌نظران و اندیشمندان این حوزه در حال برگزاری است.

به نقل از سایت موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی، پنجمین پنل این وبینار با موضوع نهادینه‌سازی گفتمان رفاه و مسئولیت اجتماعی برگزار شد.

زهرا شمس احسان؛ عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران دراین پنل خاطرنشان کرد: در ابعاد مختلف مسئولیت اجتماعی مواردی که نیاز به توجه دارد تا به راهبرد و راهکاری منجر شود شامل بعد قانونی ، اصلاح قوانین شهری منطبق با نیازهای جامعه و رفع موانع قانونی می باشد.

وی افزود: در بعد اجتماعی توجه به برنامه ریزی جهت بهبود رفاه اجتماعی و اقدامات پیشگیرانه در جهت کاهش آسیب های اجتماعی و در بعد اقتصادی اتصال اقتصاد شهری به اتصال اقتصاد جهانی، اصلاح ساختار و فرآیندها در جهت خدمت رسانی بهینه به شهروندان، کاهش هزینه های مدیریت شهری و افزایش بهره وری مدنظر است.

عضو کمیسیون اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران بیان داشت: در بعد اخلاقی رعایت اصول اخلاقی و مبارزه با فساد اداری مدنظر است در بعد شفافیت ایجاد نظام اطلاعاتی یکپارچه بسیار حائز اهمیت است.

شمس احسان عنوان کرد: ما در حال حاضر باید ابرچالشهای شهر تهران را مدنظر قرار دهیم و امروز باید مدیریت شهری با بخش های مختلف دولت، بخش خصوصی و مردم در مورد حل مسائل شهری و شهروندان به اجماع برسند که این اجماع باید از دل جامعه، نخبگان و متخصصان برخاسته شود.

وی در پایان گفت: شهر باید مشارکتی اداره شود و مدیریت شهری به تنهایی پاسخگوی حل مسائل شهری نیست . توجه به بحث مسئولیت اجتماعی و ابعاد آن می تواند باعث ارتقای کیفیت زندگی شهروندان و بهبود رفاه اجتماعی آنان شود.

** غفلت از مسئولیت اجتماعی

سید مرتضی افقه ، اقتصاددان نیز در پنل پنجم وبینار «گفتگویی پیرامون سیاست‌های رفاهی، مسئولیت اجتماعی و خیرهمگانی» به سخنرانی پرداخت.

افقه در ابتدا به موضوع پیامدهای اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: مسئولیت اجتماعی زیر مجموعه بحثی است تحت عنوان پیامدهای اجتماعی که در علم اقتصاد سال ها است تدریس می شود و مسئولیت اجتماعی مدت‌ها است که مورد توجه شرکت‌های بین‌ المللی و شرکت‌های بزرگ قرار گرفته است و به این مسئله رسید‌ه‌اند که حتی برای پیشرفت خودشان و برای سهولت کار خودشان بهتر است که بخشی از سرمایه‌گذاری‌های خود را برای جبران آسیب‌هایی که فعالیت‌هایشان به محیط‌زیست و یا به اجتماع می‌زند، صرف کنند.

وی با انتقاد نسبت به فعالیت شرکت نفت و سایر شرکت های فعال در خوزستان و اثار مخربی که به همراه دارد، گفت:این مجموعه ها برای شرکت و کارکنان خود مدرن ترین امکانات رفاهی را تامین کرده اند و دیواری به دور خود کشیده اند و این به عنوان یک احساس نابرابری به چشم میخورد، حتی برخی افراد تنش های خوزستان را ناشی از همین فشار های متراکم شده به دلیل این تفاوت ها میدانند.تورمی که شرکت پتروشیمی در ماهشهر به بازار آن منطقه کوچک وارد می کند، مردم آن شهر تحمل میکنند.تمام شهر های میزبان این شرکت ها با این مورد مواجه هستند و فشاری که به زیرساخت های آن منطقه محدود وارد میکنند و … اثار مخربی به همراه دارد.

وی افزود: ما در ایران به دلیل نگاه مکانیکی مهندسی و سخت افزاری که در حوزه های اقتصادی است نیاز داریم که مسائل مسئولیت اجتماعی را به لحاظ قانونی و فرهنگ سازی جا بیندازیم.

افقه با ابرازامیدواری نسبت به اقدامات موسسه عالی پژوهش تامین اجتماعی در حوزه مسئولیت اجتماعی، اظهار داشت:امیدوارم این اقدامات به فرهنگ سازی مسئولیت اجتماعی کمک کند تا به مرور مسئولین، مدیران، نمایندگان و سرمایه گذاران این مسئله پایه گذاری شود که شرکت ها مسئولیت اجتماعی دارند نه از این بابت که لطفی به جامعه می کنند بلکه از این باب که تلفات اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی خود را جبران کنند.

این اقتصاددان در پایان با اشاره به میزان تخریبی که از جنبه اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی توسط فعالیت های اقتصادی به جامعه تحمیل می شود، بیان کرد:متاسفانه غفلت از مسئولیت اجتماعی و هزینه هایی که باید توسط واحد ها پرداخت شود، موجب شده اندک سال هایی که شاهد رشد اقتصادی بودیم و با افتخار این موضوع را بیان کردیم، هرگز بازگو نکنیم که به چه قیمتی به این رشد اقتصادی دست یافته ایم؛ در حال حاضر تمام منابع زیر زمینی ما به دلیل بی تدبیری ها دچار مشکل شده است.

باید میزان تخریبی که از جنبه اجتماعی، فرهنگی و زیست محیطی فعالیت های اقتصادی به جامعه تحمیل میکنند را کسر کنیم و بعد به میزان رشد اقتصادی واقعی برسیم و در این صورت در بعضی از سالهایی که رشد اقتصادی مثبت داشته ایم به جرات می توان گفت که رقم منفی خالص رشد اقتصادی بسیار بالا تر از آن چیزی ست که به عنوان یک رشد اقتصادی ذکر می شود.

 


login